Bokcirkeln - Något för alla!


Egoboost Isabella Löwengrips överlevnadsbok för unga tjejer. Boken handlar om allt från brustna tonårshjärtan och pluggtips till utséendefixering och sexuella övergrepp.
Jag brukar i vanliga fall vara väldigt imponerad av Isabellas driv och passion men just boken Egoboost tycker inte jag håller måttet hela vägen. Boken får dock ett jättestort plus för att hon skriver egna konkreta tips tillhörande varje kapitel för oss läsare, annars stämmer det verkligen att boken är tillängnad UNGA tjejer. Jag tror inte den passar någon över sexton år faktiskt. Läsvärd om du är yngre, absolut!
 

Då blev du tyst av Christa von Bernuth. Christa blev snabbt jättepopulär både hemma i Tyskland och utomlands när hennes debut Då blev du tyst kom ut. Själv satt jag som klistrad. Boken håller bra mystik och spänning rakt igenom. Att den dessutom leker med både nu och dåtid gör det bara bättre. Dock måste man vara beredd på en del psykiskt jobbiga kapitel.

James Patterson och nya crimeboken Dubbelspel. Det här är en ovanlig kriminalroman med en öppenhet om vem mördaren är från första bladet. Det som är klurigt är allt runt omkring. Huvudpersoenen är polis och känner till brottet på ett väldigt komplicerat sätt. Jag läste ut den på tre dagar. Lättsam och fängslande på samma gång.

Om änglar kunde tala av av Torgny Wirén är en bok om ett fängslande livsöde. Boken handlar om Frank och är en berättelse om en människas liv ur en ängels perspektiv. Frank brottas med livets stors frågor som alla tonåringar går igenom med identitet, utbildning, sexualitet, sökandet och miningen med livet. Frank slits hela boken mellan ljus och mörker, denna bok är fruktansvärt bra!

Champagne Flickan av Caroline L Jensen, en svensk strippa berättar. Boken är skriven direkt ur verkligenheten och är Carolines självbiograf under den tid i livet hon kallades Vicky och jobbade som strippa. En historia som kastar dig direkt från ett tryggt svenskt vardagsliv och in i den danska porrbranchen. Vid sidan av hårdheten och våldet finns också kamratskap, humor och kärlek. Tills den dag något hemskt sker.

Håkan Nessers hitt, Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö. Det bästa med den här boken är att den är så himla välskriven från blad ett och sedan hela boken igenom. Det är en klassiker värd sitt namn och man borde verkligen läsa den(inte alls som att se filmen) Boken är nostalgisk och handlar om det hårda men lyckliga sextiotalet. Boken berättas av en man som i nutid plockar upp minnena ur glömskans brunn och berättar om Det fruktansvärda. Går rakt in.

Hudraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson. Den här boken förtjänar en ny genre. Roligt språk, ärlig och en genomhärlig huvudstory. Dock tror jag inte den är varken speciellt bra eller rolig om du inte kan historia. Du måste känna igen historieböckernas stora namn och kunna deras historia innan du läser denna. Men bra det är den.