Under luppen - Podcast

Jag har ännu inte lyssnat på ett endaste podcast men tänker nu att jag ska sätta mig in i detta och framför alt utnyttja detta briljanta sak för egen vinnings skull!

Efter lite tips hos eftertänksamma och kloka bloggbrudar har jag bestämmt mig för att ge följande podcast en chans eller två.

p3 Dokumentär – Någon hävdade att mycket av hennes allmänbildning kom därifrån! Jag gillar att hänga med men jag är inte speciellt förtjust i korta notiser i vanliga papperblad. Nej jag vill gå ämnen, aktuella samt historiska händelser på djupet. En Pod-sänding på 1,5 h känns perfekt. För tillfället har jag laddat ner små smakprov så som Tobleroneaffären, mordet på Engla och Palmemordet.

VärvetKristoffer Triumf med en intressant gäst – så enkelt är det. Efter egen beskrivning och denna ska tydligen vara bra.

Stuff you mother never told you – Tydligen något upp och ner vad gällande kvalité på sändningarna. Feminism ska tydligen vara återkommande ämne och när det är bra är det riktig bra! Som tipsare uttryckte sig.

Jag börjar att lyssna imorgon och planerar att göra det på bussen, när jag tränar( blir inte många gånger det alltså), känner mig sugen på kult och analys eller bara har tråkigt. Recensioner kommer förstås i sinom tid!

 

 

 

 

 

 

Den kommersiella julen - ett kretslopp

Ikväll har vi förtärt årets första skål med julgröt och smörgås med julskinka på till det. Satt fint! Det är roligt det där hur man gör samma sak år ut och år in och aldrig tröttnar. Så fort det börjar mörkna rejält och höst gå mot vinter, ja då börjar vi intensivt att längta efter saffran, pepparkakor, klädd gran, must, julklappar, snö, girlanger och Gu vet allt! Vi frossar så det står härliga till och sen slänger vi ut allt skit på en gång kring trettonde jul! Då har vi ätit så mycket knäck och marsipan, klädd så mycket gran och öppnat så mycket klapp att det ses som en ren befrielse att slänga ut julen och allt pyssel med den! Julskinka och gröt är man så trött på att man aldrig vill se det igen. I alla fall känns det så men efter cirka ett år i dvala börjar julen åter ruscha i vårt blodomlopp och cirkusen är igång på nytt.

Tradition är något fint och julen är en självklar favorit hos många. Dock tycker jag att man får vara eftertänksam och kritisk när dt kommer till ”vad är jul för mig”. Självklart är dess innebörd och syfte valfritt för var och en men jag vill i alla fall inte att julen ska vara ett kommersiellt jippo! Jag tröttnar också på julen efter en tid men jag är övertygad om att om jag endast lät det främsta syftet och kärnan med jul vara centralt kring jul skulle jag aldrig vilja att julen tog slut! Julklappar i mängder, godis i mängder, mat i mängder etc, ja det tröttnar man på men att visa omtanke i mängder, att ge kärlek i mängder och bry sig om varandra med handling och ord i mängder, det går ju liksom inte att tröttna på det.  

 

En bild på en person; Du berättar allt för

 

Vet ni, jag tror faktiskt inte det finns någon jag berättar exakt allt för. Gör någon det egentligen?! Vissa saker är helt mina egna och vissa saker jag känner och tycker kan faktiskt vara helt meningslösa att föra vidare till någon annan. Jag har människor i min närhet jag berättar det mesta för förstås, så som min vän Emma, Jesper eller min mamma typ. Skulle de fråga mig något särskilt, något privat eller naket så skulle jag svara ärligt! Men jag anstränger mig inte för att berätta allt jag tänker, tycker och känner. Det är OK att det bara är mitt liksom. Tills någon mer aktivt vill dela…