Fika när det är som bäst!

Ni har väl inte missat att Fairtrade utmanar alla svenskar att fika med fairtrademärkta produkter idag? Själv har jag inte hunnit fika ännu idag men jag kan nästan lova att det blir något med mintchoklad. Det är ju så gott!
Vi är ju noga med att det ska vara eko, både här hemma och när vi går ut och äter. Igår var vi faktiskt på en utav mina favorit restauranger här i stan och åt gott. Fairtrade-efterrätt blev det minsann i form av pannacotta med vanilj och vitchoklad. Den är så god att jag äter den till efterrätt 80% av alla gånger vi är där. Är jag sugen och väljer någon annan efterrätt har jag nästan lust att beställa in två. Annars känns det i alla fall som om jag missat något. Det som är så kul med den här restaurangen förutom att det är god mat är att alla rätter är eko och säsongsbetonade. Så nu på hösten fanns en hel del viltkött och svamp på menyn. Jag åt själv en god oxgryta med svamp och rotfrukter som kokat länge i rödvin. Väldigt god.
Jag gillar tanken på att inte äta kött så särskilt ofta. Bra för både oss, djuren och naturen. Men när jag väl gör det vill jag att det ska vara en sådan här god paradrätt minsann! Nåja tillbaka till fikat. Känner man inte för att slänga ihop en pannacotta idag kan man ju alltid göra något av följande;
 
 
 
 
Baka ät, njut och bjud. Go Fairtrade! Vad fikar ni idag? 
 

Kontraster

Idag har jag haft möten i fem timmar i sträck. Igår låg jag i soffan och klämde fem avsnitt av Solsidan medan jag åt choklad. Kontraster. Livet är fyllt av kontraster och det är det som gör det så bra.
En fin kontrast till den här veckan som är fylld av jobb, möten och sena kvällar skulle vara att få vakna i sommarhuset. I sommarhuset är allt lugnt och stilla, i alla fall för det mesta! Ibland är det ju grillfester eller hundra fåglar som skränar och väsnas medan de flyger över ängen.
Jag skulle börja dagen med höstpromenad i skogen i mina blommiga stövlar, med tjock kappa och bitande kyla i kinderna. Det är så härligt att få komma in då igen. Efter en lång höstpromenad vill jag göra varmchoklad med grädde och tända i öppna spisen. Det sprakar så hemtrevligt och fridfullt att jag inte vill göra annat än att lägga mig på sofflocket och lyssna. Kanske läser jag en bok under tiden men förmodligen inte. Sen vill jag ha tid också! Tid till allt som faller andan på. Måla fint med färg, skriva långa noveller om kärlek, ond bråd död och om hur livet var förr eller hur livet på månen kan te sig en vanlig höstdag. Inspiration kan komma från allt och ingenting. Men min kommer ofta från det här. Tänk att få göra bara precis vad man vill för en tid. Det och inget annat. 
 
 
Bilder/Frökenfilantrop - Vid vårt sommarhus
 

Trösterika höst

Verkligen en fin helg har vi haft. Inte sovit en natt i vår egna lägenhet eller säng och blivit utfodrade med både goda middagar och gott fika av andra. Fint som sagt.

Vi hade fredagsmys hemma hos syrran med pojkvän. Sällskapsspel och skräckfilm till långt in på natten, god mat och chokladfondy för att hålla oss vakna. Sedan sov vi på luftmadrass på golvet. Länge sedan jag gjorde något sådant.

Dagen där på var syrran, mamma och jag iväg på kvinnofrukost! Ett stort gäng härliga kvinnor i blandat ålder samlandes tillsammans i vår kyrka och åt frukost tillsammans. De som höll i det hela hade dukat så fint! Och det fans allt möjligt gott i form av färsk frukt, müssli och nybakat bröd. På tal om bröd var det lite av frukostens tema och mitt ibland oss fanns en bagare med bord och värmeplattor uppställt och bakade tunnbröd för glatta livet. Vi åt nybakat medan hon berättade om brödet historia, brödets plats i bibeln och förstås massor av bra tips och trix om man gillar att baka själv! Efteråt fanns tillfälle att köpa med nybakat hem och det gjorde jag förstås. Nästan allt gick åt under söndags morgonen när vi sovit över hos min fina's föräldrar. Ja festligheterna tar aldrig slut! Efter kvinnofrukost plockade vi upp rysk banantårta och begav oss ut i skogen där löven är gula, fåglarna tysta fast bara just nu och vattenytan på sjön ligger blank och orörd. Där växte min fina upp och nu har jag sovit i hans pojkrum. Jag kände nostalgi trots att jag aldrig varit där. Igen. Fint helg.

 

 Jag är rätt nöjd över de inlägg jag lyckas skriva och publicera just nu. Jag känner mig lite som vädret. Grå och dyster även om jag vet att det inte är vädret som påverkar mig negativt. snarare känns det här vädret bra. Omhändertagande. Hade det varit strålande sol och fågelkvitter hade det varit betydligt värre. Då hade naturen känts så långt ifrån mig och mina känslor och naturen hade aldrig kunnat vara till lika stor tröst som det faktiskt är för mig. Jag fortsätter att gå leriga långa promenader bland gula röda löv och gult gräs. Jag behöver det.

Livet just nu handlar om omvälvande beslut. Jag är gråtfärdig och trött mest hela tiden. Det tär på krafterna att vara där nere. Att ha det oroligt både inuti och runt om ring mig. Att jag är en del av Ekorrehjulet gör det inte bättre. Jag vet inte vad det gör faktiskt om jag ska vara ärlig.

 Bloggen är som den är just nu och så även jag. Tills det känns bättre fortsätter jag med leriga promenader i blommiga stövlar med kyla mot kinderna som börjar bli bitande kall nu. Det är ändå okej. Jag vet och har fått det bevisat förut. Att saker och ting alltid löser sig till slut bara man vill det.  

Bilder/Frökenfilantrop - Bland detta har jag vuxit upp