Iste

 
 
I somras satt jag ute i trädgård tillsammans med fin vän och drack isvatten med skivad gurka och jordgubbar vi plockat själva direkt ur landet. Det var fint det. Under Midsommarhelgen vaknade jag i föräldrahemmet och en kopp varmt te fick följa med ut i trädgården. Att det dessutom serverades i världsfina glasmuggar var inte heller helt fel. Jag älskar alla årstider. De har alla sin egna charm men jag kommer sakna sommaren tills den är här igen. Så är det! 
Igår gick jag mest hemma för mig själv hela dagen. Puffade kuddar, bakade muffins och pysslade i blomkrukor. Sen gjorde jag iste också! Lät kyla kvällsron som var kvar sedan frukosten. Blandade försynt i lite socker och hade i några iskuber. Serverades i högt glas och intogs liggandes i soffan försjunken i en bra bok. 
 
 

En tid av längtan & förväntan

Vet ni jag fick precis världens julkänsla som for genom kroppen! Det har nog aldrig hänt så här tidigt men hjälp vad roligt det ska bli! Lussekattbak, kulprover i kallvatten, julpynt och ut i skogen med familjen för att leta upp den allra finaste av granen! Vi har ju så väldigt högt till tak hemma i allrummet(över tre och en halv meter) där skulle man kunna ha en rätt så rejäl gran. Precis bredvid den välbevarade kakelugnen skulle den stå och glänsa i kapp. Jag längtar efter att få ligga på soffan med handen vilande på magen och bara njuta av frid, julefrid. Nu ska jag dock ta mig tillbaka till nutid. Det är fint att längta och handlar nog mest om att alla de jular jag minns och tiden dess för innan varit fylld med så mycket vacker och härligt. Förväntan och kärlek hand i hand.
 
Planen för morgonen är att göra en alldeles ny musiklista och gå ut på en riktig promenad och bara lyssna. Det är så härligt med toner av nyupptäckt musik eller gamla favoriter man inte hör och uppskattat rätt på länge. Jag ska klä mig varmt idag och vira halsduken tät kring halsen, trots att solen ute lyser starkt från klarblå himmel. Jag vet att luften är kylig och kommet bita mig i kinderna på bara ett par minuter. Nere vid vattnet blåser det dessutom desto mer. Men jag kan bara inte sluta promenera där borta vid vattnet. Kanske beror det på att det gröna ligger så nära det blå eller att parkernas gröna fällt breder ut sig stora så att lummiga träd verkligen får plats att växa där. Det är bara så vackert att vila ögat på och för en stund tänker jag inte på allt annat som händer i livet just nu. Jag älskar hur trädens blad fortfarande är gröna i botten medan toppen på trädet skiftar i starka orangea, brangula och röda färger. Underbart och rofyllt. En annan typ av ro än den julen för med sig förstås. Hösten är för mig en tid som för med sig förväntan. Förväntat på att stora saker snart kommer hända...
 
 
 
Höst i Paris 2011
Men inte mycket slår en solig höstdag hemma 
 
 
 
 
 
 
 

Öppna upp ditt fönster

 
Jag har pysslat i vardagsrummet idag och i och med det blev det lite uppiffat i fönstren också. Här har vi det ena. Blomman är så vacker! Stor, rosa och näst intill doftfri. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad den heter nu på rak arm. Men det är säker ett vackert namn. Blommor brukar ju ha det. Och förutom att de ofta bär vackra namn är de också världens bästa inredningsdetalj! Det har jag hävdat länge. Inget hem känns riktigt levande utan dem och de gör verkligen underverk och lyfter alla rum oavsett inredningsstil!
 
 
 
I vårt vardagsrums fönster står inte bara saker som är vackra att vila ögat på utan för oss även betydelsefulla! Den här giraffen snidat ur trä och målad köpte vi i Sydafrika. Vår andra resa tillsammans. Den första resan var Paris.. Vi lärde oss så otroligt mycket under de få veckor vi spenderade i Afrika och oj vad glad och tacksam jag är att vi gjorde den resan! Giraffen är köpt av en torghandlare som sålde prydnader och trädgårdskreationer vid vägar och populära turiststråk. Just den här giraffen är köpt bara en stenkast ifrån där vi funderade på att hoppa Bungy jump mellan två klipphällar. Ni kan tänka er att han väcker minnen!
 
 
Som ni ser är inte vårt fönster särskillt höstfärgs inspererat i år. Saken är den att vi köpte så mycket fint i sommras i inredningsväg då vi trodde att flytten hit skulle bli klar rätt mycket tidigare. Så blev det inte och nu sitter vi är med ljus likande soleroglassar, färgstarka blommor och prydnader i klara glada färger. Rätt så nöjda med andra ord.