Valborgsfirande

Det är Valborg idag och jag jobbar halvdag på kontoret. Otroligt skönt att slinka ut från betongbyggnaden redan innan lunch och med näsan i soligt väder trippa ner till busstationen och komma hem flera timmar tidigare mot vad jag brukar göra i vanliga fall. Firar ni Valborg? Blir det i så fall med ett gäng kompisar, en grill och sedan framför en brasa i vårkvällen? Så verkar de flesta fira i alla fall och så brukar vi med fira, men inte i år. Nej i år ska vi istället gå ut och äta bara Jesper och jag och sedan avsluta kvällen med bio, brasa hoppar vi i år. Skönt att göra något annat, skönt att ha lite egentid tillsammans.

Ska ni fira 1 maj med att demonstrera imorgon förresten? I staden där jag bor skulle det inte bli något demonstrationståg alls i år, jättetråkigt tycker jag! Jag vill att folk ska göra sig hörda i vårt samhälle. Jag vill att 1 maj-tåget ska vara fullt av människor med plakat som tycker och känner för och med sina medmänniskor. Jag hoppas att människor som tågar i andra städer slåss för sjuksköterskelöner, för fler dagisplatser och för jämställdhet, för mindre privatisering och för högre skatter! För ett Sverige i välfärd hel enkelt och ett samhälle som är både solidariskt och mer tolerant. Det är vad jag vill ha!

 

Hoppas ni får en skön Valborg allesammans

 

 

 

Bilderna & dagarna – min vecka 17

Måndag – Äntligen har vi fått upp vår fina tavel-trio i vårt sovrum. Paris över min plats, London över Jespers och New York på sidan om oss! Bara där vi inte varit ännu. Vilken drömresa!

 

 

Tisdag – Brådis mellan hemkomst från jobb och nästa äventyr löste vi med amerikanskt mellis på balkongen! Varmkorv, pepsi och sol på nästan .Extremt sällan vi äter sådan mat, så sällan att det faktiskt var gott att göra det nu!

 

 

Onsdag - Blev näst intill överlycklig när jag äntligen hittade te som var både grönt, eko och med smak av mint. Som jag letat! Te känns hemskt otäckt att köpa kontroversiellt tycke jag. Bladen besprutas hårt inom den typen av odlingsform. När vi sedan köpt produkten häller vi på kokande vatten och dricker upp avslaget! Ja jag kan i alla fall undrar vad vi får i oss egentligen?

 

 

Torsdag – Sol ute, sol inne, sol i sinne. Och en kaffe på balkongen förstås!

 

 

Fredag - Dagen då våren verkligen överraskade oss! En promenad runt strömmen iförd tunt linne, converce och kjol. Härligt!

 

 

Lördag – Fixarlördag istället för fixarsöndag och snart är väggarna i vardagsrummet målade. Samma gråvita nyans som i sovrummet blir det!

 

 

Söndag – Ihop med ett helt gäng tjejer körde jag 2,5 timma hårt träningspass ute i skogen! Både löpning och styrka! En riktig prestation må jag säga och igår-/idag kan jag varken skratta(på grund av träningsvärk i mage), gå i trappor(på grund av träningsvärk i ben) eller sitta ner och jobba en hel dag(på grund av träningsvärk som lett till enorm stelhet i princip över allt) Fint

 

 

Kärleken till att bevara betydelsefulla ögonblick dör aldrig ifrån mig

 

Jag har alltid varit kreativ av mig. Målat, skissat, fotat, sytt en del, skrivit mycket osv. Jag älskar att skapa helt enkelt. När jag var ungefär sjutton arton år startade jag mitt företag JKcosmetics. En webshop med smink. Inför lansering av hemsidan skulle produkter fotas, hemsida byggas upp och någon skulle stå modell för sminket förstås. Det blev massor av fotande i olika former och det var här jag upptäckte min enorma kärlek till fotografering! Nu mer älskar jag att fota! Stilleben, blommor, natur, människor, mina husdjur, mig själv, kläder ja allt! Det är underbart att kunna bevara minnen, särskilda stunder och alla festligheter jag upplever.

Det började som sagt med att jag skulle fotade min syster till företagets hemsida och sedan den dagen är jag helt fast alltså. Nu mer fotar jag dagligen och har fotat allt möjligt från bröllop(både själv och som assistent) till djur och diverse stilleben. När syrran stod modell hade jag endast en liten kompaktkamera att tillgå, inget redigeringsprogram och smink/rekvisita experimenterade vi fram helt själva utan hjälp av någon. De är inga vrålsnygga bilder (även om modellen är det) men jag blir fortfarande stolt och nöjd när jag tittar på dessa bilder idag. Duktiga drivna tjejer kan det inte bli för mycket av! I sommar ska jag pröva att fota min allra käraste syster igen på en mer seriös nivå, tänk vad roligt att se hur mycket bättre det kommer bli då! Idag har jag både mer erfarenhet av foto i sig, av redigeringsprogram och jag kan dessutom instruera modellen ifråga på ett helt annat sätt.

Kärleken till att bevara betydelsefulla ögonblick dör aldrig ifrån mig.