Frökens Hudvårdsskola i 5 delar - del 2 Ricinolja & bikarbonatscrub

 

Ricinolja är en toppenprodukt för hud & hår. Jag använder ricinolja och bikarbonat för att göra en bra och förebyggande ansiktsscrub. Tvätta händerna väl och blanda lite ricinolja och bikarbonat direkt i handen. ( Ta ca en tsk av varje ). Fukta huden i ansiktet något innan du börjar och skrubba/massera sedan huden försiktigt med blandningen. Undvik huden kring ögonen noga! 

Eftersom basen i skrubben är olja ramlar inte de små små kornen av bikarbonat av huden( som ibland händer med de kommersiella skrubbarna ). Principen att fett löser fett( ni vet man rekommenderar att gnida in oljefläckar med matolja för att få ur dem ) - gäller även huden. Ricinolja som själv inte tas upp av huden drar åt sig andra oljor och fetter, som finns i hudens porer. Anledningen till att ricinolja ej tas upp av huden är att den har en laxerande effekt.  

Skölj av skrubben med ljummet vatten när du är klar. 

Ricinolja köper du på apoteket ( finns ofta bakom disk, så fråga efter den )

Bikarbonat köper du bland baksakerna i vanliga varuhandeln.

 

Vi startar måndagen med en lista tycker jag!

När vaknade du imorse?

Strax före sju ( obligatorisk frukost för alla interner 08:15 ) =)

 

 

Vad var det första du tänkte när du vaknade?

Har klockan ringt i tid?!?!? Okej bra... Ja då kör vi! 

Har du ringt nån imorse, vem och vad sa ni?

Nej nej nej, jag är helt och fullt upptagen med ”min första riktiga dag i skolan dag” 

Vilket humör är du på?

Rätt peppad och lite nervös på samma gång. Ska bli oerhört spännande att de vad jag gett mig in på! 

Vad har du på dig just nu?

Standard jag. Kjol, stumpbyxor, gubbskor och stickad tröja.

 

 
 
Har du ont någonstans?

Nix. Möjligen lite träningsvärk då... 

Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på?

Riktig glass! Alltså variant italiensk. Smak polka eller choklad (eller båda) ;-)

 

 
 
Hur mycket var din senaste lön på?

Tja lite mindre än vanligt eftersom jag gick på semester. Fast nu har jag ju inte lön längre utan csn-bidrag. 

Vad köpte du när du drog ditt kort senast?

Hyrfilm på CDON. Vapenbröder

Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet?

Har en väldigt strikt ordning här som jag helt inte vill ska rubbas at all! Först blogg.se sen mejlen och sen bloglovin. 

Vad ska du göra ikväll?

Tja i eftermiddag åker alla vi som bor på internatet in till Folkhögskolan i Örebro för att hälsa på alla andra studenter. Och ikväll åker vi ”hem” igen, förmodligen hittar vi på något roligt. Vet ej vad dock (så det kanske inte blir något roligt) :-) 

 

 

Vilken är den första låten du sätter på idag?

Bibel med Imperiet. Min nya höstfavorit!

Vad tycker du om din blogg?

Jo men den är bra! Höstens utmaning blir att hitta ett nytt sätt att vara frekvent bloggare på. Min vardag förändras ju ganska markant i 10 månader framöver liksom.  

 

 
 
Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?

Semester! Hade sovmorgon, gick ut och sprang (eller försökte, det gick skitdåligt), låg hemma i soffan och läste bok och drack te typ. Väldigt improduktivt och mycket skönt. 

Tror du att du kommer få en komplimang idag, för vad?
Mja en vet ju aldrig. Antagligen vill folk vara extra snälla mot alla andra nu i början och då kan ju komplimanger vara en bra grej. För vad? Hoppas det inte handlar om hur jag ser ut i alla fall! (men det kan vara att hoppas på för mycket kanske)

När fotade du något senast, och vad?
Jag fotar hela tiden! Varje dag. I stort sätt handlar det om bloggen så det är bara att skrolla i mitt arkiv och kolla på alla bilder, det var dem jag fotade nu senast :-)

 

 

Om du sträcker ut ditt ben rakt ut, vad snuddar du vid då?
Tomrum.

En lista på saker jag ville göra

 

Här om dagen rensade jag bland alla mina anteckningsblock jag har här hemma. Det är ett tio tal stycken och alla är de mer eller mindre halvfulla med anteckningar. Anteckningar på saker jag vill göra, bloggtexter jag tänk skriva, to-do listor, diverse planeringar och halvklara bokidéer. Jag sorterade dem, drog ur texter, slängde vissa och sparade andra. Slutligen hittade jag en lista på saker jag vill göra året 2013. Jag har gjort många sådana listor i mitt liv, vissa punkter har blivit uppfyllda andra inte. Den här är säkert skriven förra hösten någon gång. 

 

- Flytta till en annan stad

- Plugga fristående kurser som verkar intressanta ( genus, stadsvetenskap, måleri, skriveri, samhällsfrågor och teologiska kurser )

- Träffa nya människor!

- Resa till andra länder och upptäcka nya platser.

- Gå bibelskola

- Skriva krönikor

- På något vis jobba med bloggande, skriverier, foto, illustration mm

- Göra pod med någon rolig och vettig person

 

Emellanåt har det känts jättejobbigt att jag tagit tjänstledigt så här pass länge, att jag ska plugga igen istället för att jobba, att jag ska få bidrag istället för lön för arbete, att jag ska mer eller mindre flytta ifrån Jeppe en tid, att jag inte kommer träffa mina älskade vänner så frekvent, att jag kommer bo längre ifrån familjen, kort sagt att saker och ting inte kommer vara vad de brukar vara. Och jag vet inte om det blir till det bättre eller sämre.

Men jag inser att ta steget och släppa jobbet ett tag och faktiskt gå den här bibelskolan i ett år är ett bra beslut. Jag vill ju det här! Det finns på min lista... Och inte bara att gå bibelskola finns på min lista utan också att flytta till en ny stad och träffa massor av nya människor, vilket jag kommer göra i samband med skolan. Nu är det flera punkter jag kan bocka av. Känns rätt fint ändå. Trots att det emellanåt mest känns mödosamt...