Semester!

 

Min semester är äntligen här nu! Om bara ett par timmar packar vi in oss i bilen och bilar ner till Malmö. Vi ska hälsa på mina kusiner och imorgon tar vi tåget över från Malmö till Köpenhamn. Hotell är bokat och resväskan packad. Det känns otroligt skönt att starta semestern med att åka bort några dagar, tiden jag  är ledig känns längre då på något vis. När jag kommer hem igen väntar en salig blandning av aktiviteter och ickeaktiviteter i sommarvärmen för min del. Åka och bada med lillebror som fortfarande har sommarlov är en av dem, ligga ute i gröngräset och läsa, göra klart bloggskolan, träffa bästa Emma på stans alla uteserveringar, jobba upp några fler fräknar i ansiktet och slutligen förbereda mig inför det som komma skall till hösten.

Ja tänkt att jag efter min semester faktiskt inte kommer tillbaka till mitt jobb utan att jag ska börja skolan igen! Märklig känsla nästan. Jag satte foten för första gången på mitt egna kontor redan som 19 åring, nu är jag 21 och ska tillbaka till skolbänkarnas värld igen. Tiden går så snabbt men det känns rätt så bra ändå. Jag är bara lite nervös, men mest känner jag mig glad och förväntansfull. Det här året har verkligen bjudit på så mycket fint hittills och den känns som att det bara fortsätter hela hösten, och hela året igenom. Jag är tacksam Livet är en fantastisk grej. Jag är glad att just jag får vara med.

 

 
 
 
 

Bilder från en dag i parken! Hoppas sommaren har mycket av den här varan att bjuda på hela augusti ut. Sol, fina vänner, god smoothie, värme och grönt gräs. Vad mer kan en begära?

 

Hemma hos mig, i mitt vardagsrum!

Här kommer en liten sneak a peak från mitt minst sagt färgglada vardagsrum! Ja i alla fall en bit av soffhörnan är dokumenterad.

 
 

Den svarta soffan hade Jeppe redan innan vi träffades. Jag är egnetligen inget fan av svarta möbler men eftersom att den var så pass ny då fick jag hålla till god med den. Inredning är ju en kompromiss ibland. Vi har fyllt soffan till bredden med mjuka fina kuddar i glada färger och flera färgglada plädar att mysa under när kroppen känns kall.

I nuläget ligger jag mest under den fluffiga vita filten och läser Kerstin Ekmans bok Grand Final i skojarbranschen. Vid min sida har jag alltid en stor kopp te. Muggen kommer från Cervera och är en julklapp från Jesper. Från den första julen vi firade tillsammans. 

 

 
 
 

Tycker frukt är en himla fin inredningsdetalj föressten! Näst efter blommor då förstås. Kanske kan en tycka att det passar bättre att dekorera med sådant som är ätbart i köket men just hos mig passar citrusfrukten och dess härliga gula färg bäst ihop med färgskalan i vardagsrummet. 

 
 
Soffbordet är köpt på Myrorna för 95 kronor. Älskar loppis! Och älskar mönstret på bordets sidor. En rolig detalj!
 

Mitt emot soffan står vår fina tv-bänk i valnötsträ och med högblanka vita luckor. Det var dyr men värd varenda krona. Tv ( eller gäller all teknik för den delen ) är ju ingen charmig inredningsdetalj men bekväm det är den, så vi vill ändå ha en. Jag gör fint så gott det går med blommor, vaser och porträtt bilder istället som kompensation!

 
 

Blomtrappan är köpt på rusta och den gula vasen är ännu ett loppis fynd. 45 kronor fick jag ge för den vill jag minnas. Förresten är det resultatet av det här projektet ni skymtar på bilden. Visst blev det fint! 

 

 

Vardagsrummet har två rejäla fönster och ett mindre, plus en balkongdörr i glas så rummet är ljust och fint för det mesta! ( gäller så länge solen ids titta fram förstås ). Fönstret på bilden är det mindre fönstret och vi kompenserar det mindre ljusinsläpp det ger med vita skira gardiner och genom att inte ställa allt för mycket krimskrams på fönsterbrädet. 

 

 

Ett par blommor i vackra krukor duger gott. Den lilla enliters trälådan hittade jag i gammelmormors sommarhus och tog med hem. Undrar vad den var menad att innehålla vid sin tillverkning. Någon form av matvara kanske? Hur som helst duger den fint som blomkruka till mig!

 

 

Så där ja. Det var det! 

Köpenhamntips?

 

Sådär ja! Nu är jag tillbaka efter en skön helg vi våra kompisars sommarstuga. Jag har inte rört varken telefonen, mejlen eller slösurfat facebook på över 48 timmar. Otroligt skönt faktiskt. Just nu sitter jag åter på kontoret( vilket inte känns ett dugg jobbigt med tanke på att jag har endast två ynka dagar kvar innan jag går på semester )! Hjälp så skönt det ska bli! Två ynka dagar till semestern stundar och bara tre dagar tills jag och Jesper åker till Köpenhamn för lite semester ihop. Jeppe sa här om veckan att en helg i Köpenhamn vore ett utmärkt sätt att fira avslutet på hans och början på min semester. Jag var inte sen att hålla med så dit bär det av så fort jag är klar på jobbet.

Jag har inte varit i Köpenhamn på säker mer än tio år och planen där är att vi ska skippa så mycket av de typiska turiststråken i så stor utsträckning som möjligt (Alltså inget tivoli och inget strosande mitt i centrum). Där emot vill jag väldigt gärna besöka fristaden Christiania så det gör vi samma dag som vi anländer. Vi tänker sedan att vi ska bo på något flott hotell mitt i smeten och den andra dagen strosa runt i Nörreport, typ fika på Kafé Kys och kolla på färgglad dansk arkitektur.

Är det någon av er som varit i Christiania? Vad tyckte ni? Har ni några andra roliga Köpenhamntips till oss så får ni jättegärna dela med er! Tack på förhand.