Sommartider

 

Det är sommar. Och det märks verkligen, inte minst i bloggosfären. Trots att jag ännu inte slutat jobba spenderar jag betydligt mindre tid framför datorn nu än tidigare. Istället för att sitta vid datorn även hemma på kvällarna försöker jag att ta vara på solen sista strålar och värmen den ger, varje dag.  Vi har det rätt bra ändå. Jeppe är ledig och hemma om dagarna och när jag kommer hem åker vi antigen till några kompisar och grillar, åker och badar, hänger hemma med familjen på landet, dricker kaffe på balkongen eller tar vara på solen och värmen på något annat sätt. Det är det som gäller nu. Att fylla depåerna med d-vitmanier till bredden och lagra inför hösten.

När jag väl tittar in på bloglovin (ofta tidigt om mornarna) ser jag att mina kompisar i bloggosfären tänker precis lika dant som jag. Ingen sitter inne i onödan just nu. Vissa är förstås mer erfarna bloggare som har pysslat med skrivandet i flera år och de har en ganska frekvent uppdatering trots värmen, men de allra flesta tar ledigt ifrån datorn och bloggandet nu. Jag är inte där ännu att jag skapat mig en bra skrivrutin för att hålla bloggen frekvent uppdaterad även sommartid, men jobbar för fullt på det! Och hinner jag inte med det i sommar har jag åtminstone en hel radda med bra inlägg jag vil skriva så fort solen värmer lite mindre och andan faller på igen. Hösten närmar sig med stormsteg. Och det innebär både sorg och pirr i maggropen för min del.

Kommentarer:

1 Queen of Kammebornia:

Vad fint att du har så mycket sommarsysslor! Och var sak har sin tid, man ska göra det som känna bra i den takt man kan och vill och förmår. Jag tankar också D-vitamin, och sommarminnen - för att orka med hela långa mörkret sen. Kram!!!

Svar: Jamen precis! Jag tror det är nödvändigt =) Hösten är bloggarnas årstid så är det bara...
your cup of tea

2 Cecilia Bergman:

Även en bloggare kan ju behöva semester :0)

Svar: Jo så är det nog! =) Och det även fast det är en hobby egentligen, behöver semester från allt som hör vardagen till ibland.
your cup of tea

3 Linn:

Jag tänker så här, när skrivfrekvensen går ner, så gör nog även läsandet det. Visst går det att sitta i solstolen och läsa sina favvobloggar, men... Det kanske är välbehövlig stiltje i bloggosfären om sommaren. Det är nu vi ska njuta och lagra energi.

Svar: Du har helt rätt där. Skönt bara att komma bort från behovet av att städningt behöva hålla sig uppdaterad kring vad andra gör...
Frökenfilantrop

Kommentera här: