Medvind

Jag är så glad och tacksam att så mycket bra och roliga saker händer mig just nu! I höst ska jag börja plugga och läsa ett intressant och givande program på Folkhögskolan. Dessutom ska bo på internat och det ser jag så verkligen fram emot! Jag har flera gånger tjatat på Jeppe om att jag vill pröva att bo kollektivt någon gång i livet. Och internat är ju faktiskt en variant av just det. Två flugor i en smäll och helt perfekt! jag ser verkligen fram emot att träffa massor av nya roliga människor i samband med det här, vilken erfarenhet det ska bli. I och med det här med studier får jag dessutom chansen att ta en brake från ett krävande jobb. Tid och utrymme att känna på och pröva något annat. Vilket känns väldigt viktigt för mig just nu. Jag behöver ombyte, nya miljöer och nya prövningar.

Om ett par veckor tar jag och ett helt gäng härliga vänner en långhelg i Göteborg! Vi ska gå på Liseberg och fika på avenyn. Och bara ha massor av rolig kvalitetstid ihop förstås, himla roligt! Väl hemma där ifrån är det inte lång tid kvar innan jag går på en hel månad semester! En sammanhängande sådan dessutom (vilket inte är så lätt att få ihop i min bransch) Skönt så det förslår. Och förresten som jag sa tidigare har jag ju Bråvallafestivalen att se fram emot redan i helgen! Bara bra grejer helt enkelt!

Det känns att jag har medvind just nu. Hösten är tryggad och sommaren verkar bli fantastiskt rolig! Bara att luta sig tillbaka och njuta. Rätt vad det är kan vinden mojna och mitt spända segel sjunka ihop till en tjock tung filt av sorg, tråkigheter, oro och otur. Fast det är inget att fokusera tankarna på förstås!

 

Inför helgen

Dagen och kvällen gick i ett igår med full arbetsdag och sommarfest med kollegorna direkt efter jobbet. En lugn kväll för min del och jag var hemma och i säng redan vid elva tiden. Idag knyter jag ihop trådar på jobbet och förbereder mig för att bara jobba halvdag imorgon. Faktiskt tar jag ledigt halva fredagen för att storstäda vårt hem inför helgen. Allt ifrån att nya möbler ska upp till att golven ska våttorkas och tvätten tvättas. Ett rejält röj. Till helgen kommer nämligen min kusin med fästmö och hund hit från Småland och hälsar på oss. Och självklart ska vi gå på Bråvallafestivalen!
 
 
 
 
 
 

Eftermiddagsplaner

Rösten från dagens sommarpratare hörs på låg volym i bakgrunden, solen steker in genom ett öppet fönster och nere på gatan spelar och sjunger ett gäng gatumusikanter. Det är något av det finaste med sommaren. Att allt blir så levande igen! Människor sjunger, djur kommer fram ur sina iden och naturen står i full blom. Det är makalöst vackert och en ynnest att bara få vara mitt i allt det här sorlet av liv.

Om ett par timmar ska jag lämna kontoret för idag och traska iväg på loppis. Vi behöver ett nytt soffbord och nu mer tittar jag alltid på loppis när vi ska köpa möbler före jag tittar i affärer med nyproducerade varor. Känns fint i både hjärtat och plånboklen. När jag kommer hem är planen att möblera om och stöka lite i vårt vardagsrum. Rummet är ju relativt nyrenoverat från vår sida så i nuläget är det bara tavlor, mattor och lite annan pimp och fix som behövs. Ett ystert kvällsnöje minst sagt!

Ja det är mina kvällsplaner det! Och ut och springa också förresten. Icke att förglömma. Ut på en löprunda i kvällssolen med reprisen från någon gammal sommarpratare i öronen får det bli. Och är ett utmärkt göromål för att samla energi till ovanstående förstås!