Risa eller rosa

 
 
Det känns som att påsken kom så tidigt i år. Här hemma har vi inte allas hunnit med att förbereda ett dugg. Egentligen brukar jag inte pynta särskilt mycket runt påsk iför sig eftersom att jag inte alls gillar fokus på godis, ägg, kycklingar mm. För mig är den viktig på andra sätt! Men jag brukar i alla fall vilja ha lite påskpynt hemma i form av ris med fjädrar. Förra året körde vi på med stora knippen av ris och massor av färgglada fjädrar i år blev det något mer minimalistiskt. Videkvistar med fjädrar i dova och lugna färger. Fint det med tycker jag!
 
 
 

 

Långfredagen

 

Hemma igen efter att ha spenderat förmiddagen i kyrkan sadlar jag om och åker på påsklunch till Jespers föräldrar. Ska bli skönt att vara ledig en hel arbetsdag, äta gott, promenera i solen och bara hänga(godis ska jag inte äta så särskilt mycket, har redan tröttnat på alla godisfyllda ägg som finns överallt) Baka ska jag dock göra! Till förra årets påskmiddag gjorde jag tårta med tema(påsk så klart) rosa marsipan, ett fågelbo mitt på tårtan av spritsad choklad och godisägg. I år blir det något nytt!

 

Påskhelgen är hur som helst här med inledd. Hoppas ni får en fin dag och tid att rå om varandra.  

 

 

Gott!

Ligger i soffan hemma hos familjen, slötittar på TV:n och tänker att påsken är bra skön ändå.
Trots all fokus på mat, alkohol och godsaker(som alla högtider har nu mera)är det så skönt att få vara lediga, hänga ihop och bara vara några dagar också...

Jag inledde som sagt påskledigheten med god lunch ihop med härlig kompis! Vi skulle planera stordåd men mest pratade vi strunt! Innan vi skildes kom vi fram till att vi måste bestämma innan och träffen antigen ska ha fokus "stordåd" eller fokus "kompishäng", annars kommer vi aldrig få saker och ting gjorda som vi vill. Och fast man verkligen verkligen vill kan det vara svårt att få tummen ur och faktiskt jobba när det finna hundra andra saker man vill prata om. Typ våra pojkvänner, utbildning och livsval. Så är det ju när man inte bara har en arbetstsrelation utan en kompisrelation också!

Massor av god mat och gott fika blev det i alla fall! Jag åt sallad med rökt lax(så gott) och åt kanelbulle till efterrätt! Johanna åt lasange till middag och världens godaste(och sötaste) citron-/marängpaj efteråt. Gott!