Höstfrenesi

Jag har verkligen njutit till hundra procent av att hålla mig borta från datorn så här mycket som jag gjort i en hel månads tid nu. Förstås blev bloggen lite lidande, men ett bryt och en tid av livet IRL behövdes verkligen. Det händer så himla mycket här, just nu, och det känns som jag befinner mig i en period av ständig förändring och utveckling. Saker jag ännu inte riktigt bearbetat och kan skriva ner. Varken tanken på att skriva ner vad jag gör om dagarna eller skriva ner någon annan opersonlig och lättsam läsning till er har känt lockande överhuvudtaget. När jag väl skriver vill jag att det ska vara bra grejer liksom. Och naturligtvis tar bra grejer sin tid. Tid jag inte alls varit villig att avsätta helt enkelt. Först idag vakande jag upp med ett ryck och med ett enormt sug efter att reflektera över och dokumentera min tid. Sagt & gjort! 

 

För övrigt har helgen mestadels spenderats i Stockholm. Jag har gått på Skansen, blivit bjudna på (förmodligen årets sista) grillmiddag, och sovit två pers i en 90-säng. Sämre kan man ha det! Resten av dagen ska jag ägna åt sådan som känns extra skönt att göra nu när hösten verkligen är här. Nämligen ta en skogspromenad. Detta följt av tedrickande och bokläsande förstås.

 
 
 

Det tar tid...

 
 
Ja det tar sin lilla tid att ställa om sin vardag. Jag är van vid tidiga mornar, nio-till fem arbete, laga all dagens mål själv och ha kvällar/helger då jag bestämmer helt över min egen tid. Vardagen ser lite annorlunda ut nu. 

Jag bor ju som sagt på internat under det här året jag studerar och jag trivs faktiskt hur bra som helt! Det känns som ett enda stort kollektiv där alla hjälps åt, där alla trivs och mår bra. Hittills får vi vart enda mål mat serverat av skolan, från frukost till kvällmacka. Vi blir verkligen bortskämda med vällagad mat och mycket fika. Den allra största omställningen har nog varit att hitta tillbaka till skolbänken. Det är trots all några år sedan jag tog studenten. Att studera eller att arbeta gräver helt olika krafter och framför allt olika rutiner. Men det går bra. De ämnen vi läser är alla så spännande och viktiga för oss och lärarna är så otroligt kompetenta att jag ser min plats i skolbänken som övervägande positiv mot att arbeta just nu. Jag trivs helt enkelt!