Jag gick med på att låssas vara preggo för att slippa bli ifrågasatt för mitt obefintliga intresse för alkohol

I helgen firade vi vår fina vän som fyller hela 27 år. Grattis! Vi slog på stort och bestämde oss för att överraska med en kidnappning. Med ögonbindel på blev han inslängd i en stor van full med folk ( vi ) som satt helt tysta. Skulle vi parata använde vi oss av röstförvrängare så han hade verkligen ingen aningen om vilka som var där!

 

 

Vi bilade ut till klipporna för att bada, äta picknick och hänga i solen hela förmiddagen. Så himla skönt. Jag var ju som sagt rätt slut efter förra veckans jobb.

  

 

Naturen är så himla vacker just nu. Levande och trösterik på något vis. Vore jag inte rädd för allt ifrån brännässlor och tistlar till ormar och fästingar hade jag slängt mig rakt ner i det höga gräset och bara tittat rakt upp i den klarblåa himlen. och så hade jag passat på att filosifera lite kanske. 

 

 

Vi avslutade dagen med att åka in till stan och käka middag på en grekisk restaurang. Jag åt kyckling med fetaostsås och drack cola till. Gott absolut, men jag tycker att läsk till maten känns lite sådär, det är rätt tråkigt faktiskt. Jag skulle vilja att det fans fler alternativ på krogar och restauranger för oss som har noll intresse av att dricka alkohol. Jag förknippar INTE alkohol med något festligt och trevligt som ”passar” vid väl valda tillfällen. Fredagsbärs, AW-drinkar eller whiskeyprovning för gubbar eller vad du nu vill ha. Jag vill inte ha något av det! Men jag vill heller inte dricka läsk eller typ bubbelvatten till maten. Det känns ju väldigt ofestligt tycker jag. Även de som inte dricker alkohol ska väl kunna bli erbjudna något festligare än läsk och bubbelvatten till maten och på krogen? Sist jag var ute på bar med en kompis och bad om en drink utan alkohol blev servitrisen helt ställd. Vi frågade om hon kunde rekommendera något till oss och hon kom liksom inte på en enda grej. ( Ja jag måste ju ofta fråga om de kan rekommendera något efter som alkoholfria drinkar osv aldrig finns med i drinkmenyn ) Slutade med att vi fick något som likande iceslush och smakade limekoncentrat.

En annan gång när jag bad om alkoholfritt på en restaurangbar tittade servitrisen uppfordrande på min mage och log mot mig. Jag la handen på magen och log tillbaka. Gick med på att låssas vara preggo för att slippa bli ifrågasatt för mitt obefintliga intresse för sprit. Helt sjukt egentligen! Hon borde älska och hylla en gäst som mig ju!

En gäst som inte på grund av ”några för många glas” kommer tafsa på andra gäster, ställa till med bråk eller mucka med dörrvakten när hen efter ytterligare ”förfriskningar” ber mig gå hem.

Ja ja jag vet, alla som dricker alkohol dricker inte okontrollerat. Vissa kan sina gränser osv ( även om den gränsen sakta men säkert förflyttas framåt samtidigt som vinglasen fylls på nytt)

Jag känner sorg i att alkoholkulturen i Sverige är så förknippad med festlighet. När vi dricker då njuter vi av livet, har det bar, tar en glas med vännerna, slappnar av, blir glada och till och med lite extra skojiga kanske?

Jag kan inte låta bli att tänka på dem som inte kan dra gränsen. De som inte kan säga -stopp det räcker nu. De som sväljer stora antabus innan de går på fest och sedan febrilt rycker sig i en tajt skjortkrage runt en svettig rödflammig hals. De som anstränger sig för att orka säga nej när andra bjuder. De tonårskillar och tjejer som inte vågar säga nej bara av rädsla för att inte passa in. Alla ni. Kom till mig! Kom till mig så ska vi dricka alkoholfritt och parata om livet, helt utan sludder på läppen och blänkande ögon. Det är vi som har den riktiga festen. Jag lovar, för jag har sett alkoholens båda sidor. Och dess baksidor.  

 

Kommentarer:

1 Johanna / Delikatessboxen:

Hej, bra inlägg!
Jag bloggade idag om alkoholfria alternativ som alla är både festliga, goda och har karaktär :) Du hittar inlägget här http://www.delikatessboxen.se/2013/06/20/4-tips-pa-alkoholfri-dryck-infor-midsommar/


Ha en fin midsommar!

Svar: Åh tack för tips, vad glad jag blir =) Ha en fin Midsommar du med! Kram
your cup of tea

Kommentera här: