Sjukligt

Lagom till årets mest intensiva arbetsvecka drar igång, går jag och blir förkyld. Huvudet värker och halsen stramar. Jag är verkligen aldrig sjuk annars och finner det högt olägligt att bli det nu.

När jag fortfarande gick i skolan kunde jag faktiskt längta efter att bli lite förkyld någon gång ibland. Mest bara för att får chansen att ligga hemma under täcket och läsa bok och dricka massor te en vanlig tisdag morgon. Någon gång kände jag nog efter lite extra om jag nog inte var liiite förkyld ändå och behövde stanna hemma för att vila upp mig. Att få vara ”låssas-sjuk” någon gång ibland är så himla skönt. Gå hemma och göra sånt som du i vanliga fall bara gör när du är sjuk fast du egentligen är frisk är defenitivt underskattat! Jag minns att jag fick beröm när jag gick ut mellanstadiet för att jag inte missat en enda skoldag på grund av sjukdom under tre års tid. Det måste ju ändå klassas som bra immunförsvar och då kan jag känna att en "låssas-sjukdag" då och då är väl befogad. Nåväl, det var då det. Nu ligger jag istället hemma och gör vad jag kan för att bli frisk istället.

  

 
 
 

Jeppe hade köpt både jordgubbar och mintchoklad som plåster på förkylningssåren åt mig när jag kom hem från kontoret. Gott!

 

 

Så nu ska jag helt sonika slänga mig ner i högen av kuddar i soffan och läsa bok med en stor kopp mintte på magen, min favoritsort alla gånger!

Kommentera här: